Skogen

Jajjamen igår vart de skogen :)
Fast först var jag ner till Övik o handla, var riktigt arg och lite otrevlig mot nötterna som jobbar på Granngården på staden som gud glömde!
Jag skulle köpa rengårstrålen åt en kamrat och då hittar jag den inte på grannis, frågar personalen som vräker ur sig att de inte ingår i deras sortiment, nähä men i Östersund finns det kontrar jag! Började dessutom att hetta...
Men de va ju en mkt större affär så de kunde ha mer grejer..
Meeeen va faan, den tar ju ingen plats, till och med Grannis på Hammarn har ju! Och den är ju mkt mkt mindre än vad Öviks pissbutik är! Suck, jävla nollor, nääe de finns för dåligt med hästfolk i Övik tydligen, eller så handlar de sina grejer någonannanstans! Jävla mufflon!
Usch va arg jag var. Skit affär, ha mindre blommor så ska de se att de får plats med mer hästgrejer! De har ju för faan en sadel hängandes där!

Men sen vart de skogen med svärmor och Dalton :)
De plockades blåbär, gula kantareller och trattisar! :) Vad glad jag vart när jag hittade de små krabaterna :) De är på g :)
Sjukt att jag blir så exhalterad över svamp när jag inte ens gillar att äta dom själv :O

Nu är tanken att jag ska ta mig ut och plocka krusbär till moster. Regnmålnen verkar ligga tungt på vår himmel idag dock.. Väntar bara på att de ska ösa ner..

På återläsning!

Regn&rusk!

Jaa fy vad de öste ner regn igår, inte ens Dalton ville va ute! Haha, han sprang ut, gjorde de han behövde göra och drog järnet in igen :P

Eftermiddagen/kvällen sprack upp som tur va, jag hade ridlektion dessutom på kvällskvisten, inte ett dugg nervös neeeej då :P
Med fjärilar i magen åkte jag själv denna gång till stallet, fick den underbara chansen att rida Pirri, en quatervallack, jo mamma hade rätt de är underbara hästar :)
Hans galopp är flygande, han gjorde så jag kände lyckan åter igen med ridningen, underbara pålle :)
Och när jag kom hem visade det sig att jag har blivit antagen på strökurserna som jag ville läsa :)
Har nu beställt första boken, blir bara en bok som får beställas nu :O De kostar skjortan!
Jaja de är ju bara tre böcker och jag är vääääldigt bortskämd sen jag gick i Bräcke att de har alla böcker.

Men nu finns det inte tid för detta, ska göra klart lite krusbärsdricka!

På återläsning! :)

Värk och regn...

Jajjamen nu är en arbetshelg över, gårdagen slutade man ett, vilket va skönt :) Åkte hem och plockade krusbär, gjorde middag och poade på.
Kokade sylt på kvällningen och hade oss.

Idag slutade jag fyra, kommer hem till middagen mer eller mindre :) Med efterrätt vilket uppskattas enormt från min sida :) Hade sällskap av svärisarna och de har dessutom byggts en hel del på Daltons framtida utomhus hus ;)

Meeen alltså varför vill de inte sluta jävlas... Efter att jag gjorde illa knät och jag jobbar längre än till ett dagtid då börjar de värka i knät, vaden sväller, vilket gör asaont nu, att ligga ner känns ju som ett vettigt alternativ då men då värker de ännu mer.. Why?
Blir så trött på de, varför kan de inte bara sluta upp att vara så här...

Jaja, dags att börja göra iordning nån krusbärsdricka!

På återläsning!

Western

Jajjamensan igår hände det som borde ha hänt för lääänge sen.
Jag tog mig upp på en hästrygg igen :) Men snacka om att jag var nervös innan, varför egentligen? Jag vet ju hur man sitter kvar på en häst (för det mesta) och hur jag får den framåt, bakåt och stanna så vad var problemet?
Joo risken för att jag kanske skulle få nån ångestattack, avsaknaden efter Nappi eller nått annat sjukt som skulle kunna hända min skalle, att jag skulle börja tok lipa uppe på hästen, tänk om de skulle hända :O
Som tur gjorde de inte de :) Och de kändes dessutom bra i knät!
Idag träningsvärk ;)



Nej nu är det dags att dra ut i bärbuskarna!
På återläsning!


Denna häst var det för den delen jag red :D Bestis!

 

Tillbaka till verkligheten

Eller nått sånt, kommer inte på ngn vettig rubrik faktiskt.
Ni minns kanske att jag skrev om att ja inte fick nå jobb så jag ringde och frågade om de inte fanns ngt och sen ramlade det in, så en natt är avklarad och ikväll ska jag göra en kväll :) i helgen blir det dagpass, undra hur de kommer att gå? :O Jag har inte jobbat dag sen i april!
Jaja de ordnar sig nog.
Annars så har vi varit o köpt virke till hundkojan, så snart är det dags att börja bygga.
Jag känner panik över allt som borde göras, vill ju även hinna med alla bär :O
Så jag har varit ute nu från morgonen och plockat av våra hallonsnår som växer runt gården, ska ta mig på nedersidan mot älven sen och spana in om de finns nå snår där med.
För imorgon måste jag nog plocka av krusbärsbusken och göra lite krusbärsdricka :)
Ut o påt igen!
På återläsning!

Regn! :D

Jaa de är nog folk som tycker att man är knäpp men jag är glad åt regnet, jag slipper vattna och jag ska ha lite mys med mig själv idag :) Såsom fotbad med förnyad lack på tårna, kanske lacka fingernaglarna nu också :)
Igår gjorde jag stora staden Örnsköldsvik, insåg att byråkratier är endast skit, ingen hjälp kan man få överhuvetaget i denna stad..
Testade först med Universitetet då de suger med jobb, har inte jobbat på två hela jävla veckor...
Men de va ingen idé att ens fundera på att söka in i efterhand för de va ändå så många som hade sökt så de brydde sig inte om ifall jag hade fina betyg (vilket jag har).
Sket i dom sura kärringarna, gick på Arbetsförnedringen eftersom jag skulle ha varit dit i början av månaden men då arbetade jag faktiskt. Där kunde jag inte heller få någon hjälp. Bara en massa tider som jag ska passa.
Iväg till fd Komvux nuvarande nånting annat vad de nu hette. Som att jag ens brydde mig vid det här laget.
Där fick jag iaf plugga ngr extra kurser som har kommit till extra till Omvårdnadsprogrammet. Tack för de, bara att beställa dyra böcker istället :P
Och inte får man plugga som man vill i den här staden heller.. Snacka om kränkande. Jag gjorde som tanten ville men jag gör som jag vill när första kursen väl sätter igång! Sådeså!
Sen vart de att fylla på parkeringen eftersom de tydligen endast va två timmars parkering! Suck!
Drog sen iväg och köpte present till en vän :) Hämtade ut mina örhängen på Guldfynd, de tog tid vill ja lova, kom in ett äldre par också, tanten är säkerligen dement och mannen va endast bordus och högljudd mot henne..
Jag vill ha snälla gamla par! De är dom som gör en glad... Inte sånt här... :( Jag vill inte hamna i nått sånt när ja blir närmare 80...
När jag väl fått mina örhängen så gick jag på UH och tog en räkmacka o en Latte :) Muuuuums! :D
Spanade in barnvagnsmaffian som kom, jävlar va barnvagnar, pappalediga, mammalediga, ute och fikar med morfar osv. Tjuvhörde från bordet bredvid mitt då ett av barnbarnen frågar morfarn om han har semester och han svarar att han jobbar, barnbarnet replikerar då att hon har semester men imorgon börjat jobbet igen! Morfarn undrar då vad hon jobbar med och jänta svarar "på dagis ju" :D Charmiga söta lilla troll :)
Sen spenderade jag dagen med att plocka mer svartvinbär, kokade saft och på kvällen drog jag o Micke ut i skogen och letade kantareller! Tre små fjuttiga stycken hittade ja! Suck.
Nån hade dessutom plockat dom vi lämnat tidigare på tillväxt, jävla folk, ser dom inte namnskylten jag satt ut? :P
Hade jag skrivit det här inlägget igår som jag egentligen hade tänkt hade ni fått hört mkt mer hat, aggressioner, ilska och en sur jämtes hemlängtan då all jävla byråkrati är helt åt helvete i de här länet..
Jag funderar dessutom på att ringa resursaren och fråga om dom inte har ngt jobb..
Och de bästa av allt är att mina beställda böcker borde komma den här veckan!
På återläsning!

Hundgårdsbygget

Jajjamen i helgen kom mor&far upp hit med ngr rullar med tråd och x antal stolpar :D
Och byggt vart de!
Även Dalton var med och hjälpte till på ett hörn ;)
Så de va detta om det hära.
Hundkoja kommer senare, måste bara göras först..
På återläsning!

Westerntävlingen i Bräcke

Här kommer bilderna från westerntävlingen i Bräcke :)
¨
På återläsning!

Ännu en helg

Har passerat, de är helt sjukt vad tiden går!
Man hinner ingenting som de känns, ja plockade bär och gjorde gelé förra veckan, plockade ihop en massa bär som skulle till moster.
I fredags drog vi, vart en macka på SubWay, riktig Subway int som den i Ösd! Fyyy faan va gott och fyy fasiken va länge sen! Mums!
Och självklart efterrätt på Max, Lyxshake! Ibland måste man bara få goa bort sig lite :)
Men iaf så åkte vi hem till V-övsjö! Älskade lilla by :) Jag blir alltid lika varm i hjärtat varje gång jag rullar upp mot det underbara huset och den underbara gården med den bästa utsikten någonsin!
Lördagen spenderades mest i bilen galet nog, åkte till Moster A-K med bär, kom hem med svampkniv o mosters egen designade svampkorgar två stycken! :D
Drog sen ner på byn, hämtade godislådor på macken :) Måååååånga dessutom, de är lite svåra att få tag i häromkring... De försvinner som smör i solskenet!
Men väl nere på byn va jag och Dalton o hälsade på farmor&farfar, de är alltid lika skönt att se att de mår bra, att min farmor är lite rund och gå och inte på tok för smal som hon var ett tag. Minuset är att de är sjukt jobbigt varenda gång jag ska åka därifrån, känns som att jag är ett dåligt barnbarn som inte kan komma minst en gång i veckan och hälsa på! Farmor blir lika ledsen varje gång, även om jag är där i timmar så blir hon ändå ledsen och de gör ont, de gör så sjukt ont att jag vill bara gråta varje gång jag åker..
Väl hemma igen vart de lite fika, stök ute, plockade smultron till efterrätten och drog iväg på en åktur så Micke fick se mor&fars grusgrop, en del av skogen, jag fick titta på där dom har brytit väg, mitt i min underbara skog (okej jag äger den inte men den har alltid funnits där...) och Micke fick titta på lite maskiner, Dalton hittade lite älgspår att nosa i och spana in när far drog in i skogen för att kolla runt efter svamp. När alla va glada och nöjda åkte vi hem och lagade ihop grillat till middag! Mums!
Sen så fick vi besök av kusin m familj :) Lillkillen växer så de knakar! =)
Söndagen klev ja upp tiiiiidigt, de tidigaste på hela sommarn, kvart i sex! Drog till Tina och åkte sen på Westerntävling i Bräcke :)
Om detta kommer ett inlägg senare med alla bilder :)
Efter tävlingen vart de hem, middag och packa ihop sig för att åka tillbaka till Kasamark!
Här har sen helgen hämtats plank, köpts färg, målats, plockat bär, kokat gelé och inväntar att Micke ska komma hem så jag kan koka Svartvinbärssaft :D
Jag klev för den delen upp innan åtta imorse för att dra på ännu ett lager med färg! Den ni, de enda positiva va att solen sken och att jag skulle hinna med en del under dagen med hjälp av den okristligt tidiga morgonen :P
På återläsning!

Tiden som än en gång har flytt...

Då jag har jobbat väldigt mkt natt känns de endast jobbigt att sätta sig vid datorn och försöka blogga..
De är så få timmar som man är vaken och hemma, så de har blivit att umgås med folket och försöka va ute så mkt som möjligt :)
ThreeCornerLake Meet var vi iväg på förra helgen :D
Vi hade även tur med vädret vilket betydde att de kom fler bilar eftersom :)
De va en del snygga bilar faktiskt, nästan inga rep objekt utan redan fixade, de var en jätte svår frågerunda.. Pappa skulle man ha haft med sig där! De gick dessutom inte att goggla och få fram svar, jävla tävling :P
De va bra band som spelade, riktigt drag i rockabilly bandet :D En del knallar, dans och hamburgare :)
Startmotorkastning
Motorsprängning.
Dock hann inte motorn sprängas... De började brinna innan..
Bandet
Kocken :)
Vi har även varit iväg och badat! :D
Dalton gillade de dock inte... :P
På återläsning!

Jag lever!

Men bloggandet har varit stillastående då de ska finnas tid och internet ska fungera samtidigt ;)
Sen vi kom hem från Åre har tiden fortsatt ticka framåt, de har plockats bär, de har syltats och geleats, plockat en del svamp och så klart jobbat en hel del där emellan.
Dalton har varit med överallt dessutom :)
De vart Smedsbydagen :)
Det börjades med korv o bröd innan allt började!
Med diverse lekar :O
De var olika hur de utfördes, grejen var att vara kvar på stocken med allas fötter och byta plats med varandra, fram och åter! :O Den va dessutom hal.
Ännu en svår lek :O
De vart kaffedrickning där emellan :D
Jaa toapapper kan man ha till allt :O
En del försökte rädda godset ur nästa lek, förstår inte varför ;)
Jaa ni förstår antagligen vad som händer med allt porslin till slut :O
Sen vart de middag :) Grillat! Mums!
Och självklart efterrätt! Hittade ett nytt recept som vi bara va tvungen till att testa :D
De uppskattades tror jaa :O
Sen vart de lite säckhoppning, de slutade sisådär för de flesta men roligt va de :)
De va även bastubad och mys framför brasan under kvällen!
En helt klart lyckad dag med mkt sol, jag brände panna och näsa.. :P
Som nu flagnar sådär jätte snyggt...
I övrigt har jag varit på massage, mina underbara föräldrar har varit hit en dag o livet har gått lika fort den här veckan som förra...
Vi drar oss mot hösten, jag har endast en vecka kvar av mitt sommar schema sen får vi se vad de blir ;)
På återläsning!

RSS 2.0