Life as it is

Jaa livet rullar på, jobbar och står i, plockar lite mer bär, sover bort dagarna, pluggar och har haft jordens prestationsångest!
Fick ju ett A på min första uppgift, why liksom? Så bra var inte den uppgiften enligt mig iaf :O
Så jag hoppas den här nya vart ganska bra, siktar på att bli godkänd iaf ;P Och den är ju inskickat nu så ingen ångerrätt nu inte ;)
 
Igår var jag ju på cellprov på morgonen, försökte sen sova.. Lättare sagt än gjort denna gång..
Kvällen spenderades på stan med svärmor på tjejkväll :D Fasiken va trevligt, massor av rabatter, köpte mig en ny sportbh, köpte nå träningstrosor som är underbart mjuka, tre linnen, nya brandvarnare (då jag har mosat ner en i backen..), ny pannlampa, batterier, påsklämmor och lite annat smått o gott :)
Sen vart de en natt på jobbet, bästa av allt va att inatt gick Bonde söker fru i repris från kvällen! :D Mee like, de bästa av allt att de endast larmade i pauserna, fy faan va dom tajmade bra!  :)

Fick en roligt samtal ikväll :) Håll tummarna gott folk! =)

Tänkte egentligen bara göra ett snabbt blogginlägg för att visa att jag faktiskt lever ;) I helgen blir de underbara Jämtland :D

På återläsning!

Förlovningen <3

 Jaa som ni alla vet mer eller mindre så förlovade jag och Micke oss i lördags :)
 
Det hela var planerat, vi bestämde oss tillsammans att vi skulle ta ännu ett steg i vårat förhållande, vi har varit upp till Umeå x antal ggr då vi har varit dit och tittat på ringar. 
 
Förlovningen ägde rum uppe i Brandtornet i Svedje, en plats som ni som har följt mig kanske minns.
 
Första gången jag var upp hit till Micke i Gideå tog han mig till just detta torn så det kändes som att de vore den perfekta platsen för det hela.
 
Dalton var även vittne ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Middagen hade vi mysigt hemma med ugnstekt filé med baconströssel, potatisbollar med västerbottensost i, stekta majsklovar, stekt sparris, stekt nyplockade trattkantareller (för Mickes del) och en god sås :)
 
Till efterrätt hade vi bakat ihop en mandelbottnad tårta med god topping och bär till :) Jordgubbar från affärn och nyplockade blåbär :)
 
En perfekt dag med bra väder! :) 
 
Nu vet ni historien iaf :)

Dåligt med inlägg...

Joo jag vet att jag har varit sämst på att blogga på toooook jävla länge.. Men grejen är att de har inte funnits tid..
Jag har jobbat hundra procent, pluggat, ridit, fixat här hemma, plockat bär, plockat svamp, hundkurs osv.
Fattar faktiskt inte hur tiden ska räcka till om jag ska va ärlig.
Samtidigt som de är skönt när de är fullt upp.

Ska egentligen sova nu då jag ska jobba natt till natten meen jag har en tid hos barnmorskan klockan nio, äntligen har kallelsen för cellprov kommit, jag har ju väntat hela sommaren ;)

Ute verkar de regna dessutom.. Blir en inne sovar dag idag, inte Dalton emot som de verkar, han ligger på filten o halvsover för tillfället.

Annars då? Jo jag och Micke förlovade oss i lördags, ett inlägg om detta kommer senare :)

Men nu är de dags att packa ihop sig och åka!

Ma höres o råkes!

Höst

jaa nu är de verkligen höst, lövena är gula, faller ner, man plockar av de sista från bärbuskarna, helt sjukt, vart tog sommaren egentligen vägen?
 
Jaa som vanligt är de hipp som happ med jobb.. den här veckan ingenting förrens i helgen, sjukt enerverande och risken är stor att jag snart åker hem o jobbar! Suck! Kan ju inte sitta hemma hela tiden och vänta på att de ska ringa heller... Jag blir tokig..
 
Men jag har iaf försökt mig på att göra nå vettigt.
 
Ridning i måndags självklart, träningsvärken efter de satt i tills igår men de va nice :) Bra träningsvärk dessutom! :D
 
Tisdagen tog jag en prommis med en arbetskompis :) Sen på kvällen var vi iväg på hundkurs med Dalton, spännande och roligt att träffa andra hundar, hussar och mattar.
 
Onsdag igår var jag först iväg på astmakontroll på Vc, hade mktbättre värden än jag väntat mig :O jag har ju fuskat lite med medicinerna då jag lätt glömmer dom.. varför vet jag egentligen inte, får in en rutin som sedan försvinner.. jaja, men de va fina resultat iaf, de enda jag behövde tänka på var att gå ner i vikt, no shit Sherlock! Den va ny, ja ny för att va ifrån henne iofs. 

Sen plockades det lite svamp, åkte runt lite, tittade på bonde söker fru! Favvisprogrammet mitt :D 
 
Idag har jag plockat krusbär, svartvinbär, liiite blåbär och ngr gulakantareller :) De ska saftas, säljas iväg lite och Micke surrade i att baka blåbärsmuffins :) Muuuums :P och kantarellerna får han också...
 
Tänkte bjuda på två bilder, ena är från igår morse, Dalton hade ingen lust att kliva ur sängen ;)
Och andra från idag i skogen.
 
 
 
Nej dags att byta strumpor, snoppa krusbär, ringa runt och koka saft :)
 
På återläsning!

Tiden som har flytt

Ja som ni har sett så har jag ju lyckas bloggat med bilder från helgens westerntävling iaf :)
Annars gick förra veckan i ultrarapid, jag jobbade en massa, däremellan var de en massa annat stök, ridning osv. De hanns inte med något bloggande iaf.
Men idag har jag lite tid, ska ringa runt igen om en stund..
Har idag fixat astmatest imorgon, snabba puckar :) Mee like :)
Annars så jobbar jag på att fixa praktik till kursen, har jag tur kan de bli en riktigt rolig praktik! Om jag har tur, att få plats..
Jag o Dalton har hunnit med en promenad med Elin nu på förmiddagen vilket var bra för min träningsvärk sen igårkvälls ridning :)
Nu ska de skickas lite mejl o ha sig, håll tummarna för att de kommer att gå vägen nu! :)

På återläsning!

Westerntävling Solänget

I lördags var de då dags för ännu en western tävling :)
Jag jobbade till ett, åkte hem, slängde i mig mat, plockade med mig Dalton och drog järnet ner till travbanan för att titta på de sista timmarna utav tävlingen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Sen drog två av Team Egnors ut på travbanan ;)
 
 
 
 
De var de om denna tävling, trevligt hade vi och bra väder ändå, nån snabbskur lite då och då och lite blåst, men de som inte dödar de härdar ;) :)
 
På återläsning!
 
 
 
 

Vart tog böckerna vägen?

Jag beställde för flera veckor sen via en boksida då de var endast där jag hittade en specifik bok jag ville ha, dock har böckerna inte kommit, väntade en vecka, väntade två! Nu vart jag sur, ringde och frågade vart faaan mina böcker var, nej men jag har ju inte beställt nå böcker! WHHHAAAATTTT????!!!!
De är inte sant, här har jag suttit i veckor, väntat och väntat, för jag fick en bekräftelse på att jag hade beställt böckerna! Så man antar ju att böckerna är på väg, dock inge kolli nr eller så men ändå.
Så jag annulerade den såkallade beställningen, tackade för mig och beställde böckerna ifrån ett annat bokförlag. Ha den ni! Där tappade ni mig som kund förever äääänd äver :P
Plus att de vart billigare såhär :)

Men min bok till skolan är iaf påväg med posten fick jag sms om igår :) That feels good ! :D Ska ju börja plugga den här veckan egentligen så.

Igår kväll var jag till Hemling och red igen :) De känns sjukt skönt att rida igen, börjar hitta igen lite (tror jag iaf).
Har lite känningar i lårena, på de rätta ställena och i ryggen då jag verkligen försökte hålla en riktig sits och rygg, försökte verkligen spänna magmusklerna så man skulle bli så rak som möjligt, sjukt trött efteråt och när väckarn ringde åtta, vände jag på mig eftersom Dalton sov så hårt :P
Och sov till nio då jag vaknade av att Dalton antagligen hade en mardröm..

Igår åkte för den delen alla de gamla döda blommorna åt helvete, okej, i korgen jag har köpt, ska tömma den sen ;)
Jag klippte ner och tog reda på alla örterna där ute, planterade om jordgubbsplanten och satte nya sticklingar :)
Och jag var ner och handlade nya fina baljor till dom :)
Känns som att hösten snart kan få komma sådär mkt så de blir fint också :) Ska nog försöka mig på att ta ner rönnbär idag och torka till fåglarna, här ska de sparas in på mat :P

På återläsning!

Helg i Jämtland

Jajjamen i fredags drog vi till Jämtland :) 
 
Kvällen spenderades med mat och sällskap.
 
Lördagen åkte vi först till Finnsta och köpte korv och fläsk! :) Ska bli roligt att testa hur korven smakar i gryta här framöver :)
 
Vi åkte sedan vidare till Ösd där de handlades lite grejer och sen vidare till Lundsjön till systeryster då hon fyllde år i fredags! :D
 
Där vart de även bus med jämnårige Aro.
 
 
 
 
Sen kan ju inte jag låta bli att hälsa på de underbara grisarna! :D 
 
 
 
Även Dalton vågade sig fram
 
 
 
 
Så efter att ha åkt efter evighetsvägen som leder fram och tillbaka till Avliden eller hur va denu? ;) Ja restas inte alls med syster neeej då ;)
 
Men efter en massa tårta, massor av kakor, kaffe och mys i solen vart de dags att åka hem. 
Tog en pizza i Stugun! Muuuums!

Och sen fick Dalton bada ;) Moahaha.
 
 
 
 
 
Jaa som ni ser så är han inte alltid sockersöt, han har även skabbiga sidor ;)
 
Kvällen spenderades med kortspel och en massa jaktsurr när en av fars jaktkamrater kom upp och hälsa på, en massa goen öl och jäger rann även ner :)
 
Även Tassa hanns med att ta kort på på söndagen! :)
 
 
Jag hann även med min älskade farmor&farfar :) Där byttes de gardiner och surrades :) 
Gubbarna stökade hemma med att röja av all blast på päran.
 
Sen åktes de hem och idag har de inhandlats lite grejer, planterat om jordgubbar och satt sticklingar, skördat de lilla i kryddväg jag har fått upp och diskat ur en massa tomma krukor.
 
Snart dags att göra middag och ikväll blir de ridning för hela slanten! :)
 
På återläsning!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0