Julen

Har gått förbi i rasande fart! 
 
Julaftons morgon jobbade jag åtta till tolv, värsta slödagen och helt underbart kort :) Och Micke drog direkt ut med plogbilen.
Tomten kom strax innan lunch, att se de gamle träffa tomten och få paket är underbart, lika underbart som när barnen får. Ögonen tindrar och alla vill krama tomten. :) 
Det bjöds på julbord till lunch till de gamle och till oss i personalen! :) Vi hade hur mysigt som helst med våra åtta som var kvar för att fira julen på Björkhem, jag har nog aldrig sett våra damer äta så mycket mat någon gång som denna lunch, en fröjd är de att se dom :) 
 
Efter att ja hade kommit hem anlände mor o far :) 
Micke kom strax efter, sen vart de julfirande i Smedsbyn med bådas föräldrar. Massor av mat och efterrätten var mastig ;)  
 
 
 
Juldagen fick jag heelingmassage av älskade mor och efter att mina föräldrar hade åkt hemmåt vart de lite plogbilsåkning med åkardrängen min. 
Middag åts sedan hos oss tillsammans med svärföräldrarna och kortspel vart de efteråt! Jag vann inte! Skit kort.
 
 
(Ser ngn ÄÄÄÄÄÄLGEN där bakom? ;) )
 
Annandagen hade jag ännu en kortdag på jobbet, de vart romantisk Flaggan pizza till middag och sen lite kvällsåkning. 
 
 
Sammanfattningsvis så va de en mysig jul, saknar min familj så in i nordens mkt, vilket man inte inser förrens dom är försvunna igen efter ett intensivt dygn.. Plogbilen var vårat andra hem, man vill ju ändå umgås med mammen i sitt liv under jul eller vad säger ni andra? 
 
Och som ni ser så petar jag in lite bilder från advent o jul här, hoppas ni gillar dom.
 
 
 
 
Är de någon som har missat att jag älskar tomtar? Jag älskar julens alla ljus, allt som skiner vackert, fina underbara gardiner och tomtar till en förbannelse om man frågar min kära mor som inte alls är lika galen i tomtar som mig ;) 
 
Brödspaden som ligger där bredvid har jag fått av mina underbara föräldrar så jag ska kunna göra segkakor alldeles själv i framtiden :) <3 Dock kommer de aaaaaldrig bli lika goda som gammelmoster Elsas även om de är samma recept ;) Det är för den delen världens bäste snickare som har gjort den, precis som han har gjort mammas och mormors, Josse han kan de där :)
 
 
Jaa även tomtar i sängen ;)
 
 
Jämtlands stjärna är ett måste och underbara gardiner med tomtar och älgar! :)
 
 
 
Pigtittarn är inte allt för gammal för mig men gammal i gemet, ännu ett av mina underbara loppisfynd :)
 
 
 
 
Den stora i mitten fick vi av Lillan i julklapp och skiner så fint :D 
 
 
Underbara julkaktusen blommar för fullt :)
 
 
 
En mistel är ett måste under julen, dock mår inte våran så toook jävla bra då den har levt sen vi va på Jamtli julmarknad ;)
 
 
Detta är lite från vårat hus iaf :) 
 
Jag hoppas ni har haft en bra jul och kommer att ha ett fint nyår framför er! 
 
 
Jag o Dalton va ute och testade en annan av mina julklappar, dock hade inte vallningen riktigt torkat in som den skulle så de vart lite tungt, men nya tag en annan dag :) Skönt va de att va ute iaf :) 
 
På återläsning och ha ett underbart nyår!

Julgransmattan!

Nu är äntligen julgransmattan klar! 
 
 
På återläsning!

Bättre sent än aldrig...

Jaa jag hade ju tänkt blogga förra veckan, meeeen de hanns inte. Tänkte blogga tidigare den här veckan meeen de har inte heller hunnits med ;)
 
Därför blir de lite sent bloggande nu :)
 
I torsdags åkte vi hem till fagra Jämtland :) 
Där möttes vi av packetering utav griskött MUMS! :D 
Och sen vart de sängen mer eller mindre :P
 
För att ta sig upp på fredagen och åka på Jamtli julmarknad som inte alls var svinaktigt kall som den brukar vara! Men som alltid otroligt mysig :) Bästa marknaden enligt mig, perfekt med snö och massor av roliga knallar :) 
Micke körde hundtricket med de äldre damerna ;) Dock glömdes kameran hemma... :( 
 
Efter marknaden åkte vi ner på Törners för en fika innan de va dags att ta sig ut till syster o svåger. Där vart de en massa surr, åkte till Föllinge o åt pizza! Mums! 
Och sent omsider tog vi oss hemåt, där vart de att åka på puben på byn o hämta mor o far som hade vart på julbord, hann även träffa go vännerna en stund :) Kände att man passade in med klädseln, skoterjacka, mjukisbrallor, tjockstrumpor, stor bracka kängan och fliströja ;) 
 
På lördagen vart de att kliva upp, äta frukost och åka tillbaka till Kasamark, jaa handla efter vägen också. 
Hem och in med grejerna och in i duschen med oss själva och på med festkläderna och iväg på åkeriet. För där väntade buss som skulle ta oss till Tresjö på julbord :)
Julbordet var gott, jag vart inte impad av björnköttbullarna, jag tyck nå bättre om älgbullan ;) 
Men kul att testa på både de och tjäderpaté :) 
 
Väl tillbaka hämtade vi Dalton o åkte på andra sidan älven för filmtittning :) 
 
Söndagen spenderades en del ute med att skotta snö, fixa mat åt fåglar, plocka undan lite lampor, leta gran, busa i snön och fixa fram kvixtar till kransen (jag vet att jag är sen, men bättre sent än aldrig ;) )
 
Så där va iaf kameran med så jag bjuder på några bilder :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På återläsning!

Första advent har varit här :)

Jajjamen igår var de, som tur va hann jag få upp julgardiner och stakar på nedervåningen i lördags så de vart mysfrukost klockan sex igår morse tillsammans med sambo, hund och katter :) Tände första ljuset och åt lussekatter! :) (Vilka också bakades i lördags).

Annars då?
Joo min fyra veckors praktik är över på sjukhuset, två veckor på BB/förlossningen och två veckor på Barnavdelningen, de bästa av allt va att jag fick med mig en förkylning hem som tack för två veckor på barn ;)
Små barn är livsfarliga när dom är förkylda, egentligen borde man DRICKA handsprit för att inte få baskiluskerna på sig! Meeen ungen va ju fööööör söt även om den va förkyld.. Så de är väl skyll sig själv regeln på de hela kanske?

Men iaf så har praktiken varit rolig, träffat mkt nya intressanta och roliga människor, lärt mig massor av nytt, insett att min barnmorska har då faan helt fel angående mitt blodtryck då de har tagits flera dagar i veckan på avdelningen ;)

Men man blir väldigt trött när man har praktik på veckorna och jobbar på helgerna.. Sjukt trött men helgen gick bra ändå, kanske för att Micke klev upp samtidigt varje dag pga snöjouren eller för att dom är för goa mina arbetskamrater och vårdtagare :)

De är kanske också för att jag älskar advent? Jag älskar julgardiner, jag älskar verkligen alla juleljus såsom änglar, stjärnor och stakar. Jag älskar att få dra upp persiennerna på morgonen och visa vårdtagarna snön som kommer ner och sätta mig på sängkanten så jag kan halvlägga mig ner bredvid tanterna på morgonen och titta ut på snön och mysa till ljuset från ljusstakarna och bara surra en massa strunt i några minuter innan de blir dags att kliva upp, såna mornar kommer jag att uppskatta när jag blir gammal och jag tror mina tanter uppskattar det med tanke på "du är bäst, vet du de?" :) De värmer mitt hjärta, älskade små tanter som inte tror dom duger bara för att håret har tappat sin färg och att inga kläder sitter som de har suttit förut, de är ändå glada och skrattar och smittar ner en annan med sina skratt.

Nej nog surrat om mina älskade tanter, nu börjar solen skina här och de är kanske dags att bege sig ut och hämta in ved så man kan elda ut kylan lite mer :)

På återläsning och förlåt för sent inlägg!

RSS 2.0