Jolly Ball funnen!!!!!

Äntligen har jag hittat en leksak till grabben!



115spänn som hittat och plus frakt då så klart meeen faan mkt billigare än på alla andra sidor där dom är röda eller blå och kostar faan över 500 jävla spänn! Den där vore perfekt åt grabben, dock är jag lite rädd att donken kommer att få den i skallen ;) haha.

Brrr...!

Faan va kallt de är ute. Vaknade imorse och hade trettio jääävla minus! Sen har de hållt sig mellan trettio och tjugotvå.. Suck. Går ju inte att va ute jaa när man är till stallet och slänger ut skit och stökar de är väl de enda man kan va ute för man måste jobba för att kunna leva.. Ufff.

Har även skickat iväg en jobbansökan idag, säger stackars åkar jävel som får den bunten med papper, kopior på alla betyg och alla intyg. Men skam den som ger sig i sökandet! Skiter i om jag får ett avslag faktiskt men jag visar iaf nissen på arbetsförmedlingen att jag söker jobb medans jag jobbar som vikarie och de är ju de viktigaste!

Har idag varit ledig, ganska så otroligt jääävla skönt. Rensat ur två lådor med kläder okej alla kläder slängde jag ju inte men de vart en kasse med gamla strumpor, trosor och bhar som jag inte tycker om som fick åka. Varför sparar man på en massa bhar man inte använder? Som man aldrig kommer att använda igen? Sju stycken fick åka i pannan så nu är de tre kvar. En som jag älskar över allt annat, en som funkar och en som duger om dom andra två är skitiga ;) haha. Måste nog investera i bhar faktiskt. Köpa såna här jag verkligen trivs i. Synd att dom är så tråkiga färger bara.. Hmm. Kanske två toook bra och en snygg? Vad sägs om de då?

Drar ner på hammarn imorgon och sätter in lite pengar på sparkontot! *klapp på huvudet*. Kan ju behöva ett och fyra till till min tatuering! Men sen jävlar har jag sparat in pengarna till den. Pirr i magen :) Den kommer bli toook snygg, måste leta igen trycket eller vad man ska säga, jag vet att jag la den på ett smart ställe. Ha smart ställe om man inte kommer ihåg vart de är ;) haha. Jag i ett nötskal.

Sen spara ihop ett och ett halvt, fixa tänderna på grabben och sen bara lånepengarna för hästen meeeen elva månader kvar tills de ska va tillbaka så jag har ju ett tag på mig att spara ihop de. Sen är fröken Norberg helt skuldfri igen! De känns skönt. Hatar att ha skulder, nog för att den här skulden inte ligger på så tok mkt och att de va de bästa inköpet jag har gjort någonsin. Min "bank" är också nöjd med mitt köp ;) haha.
Hmm vad ska man sen börja spara till? En ny bil kanske? Jaaaoo, why not why not? Alltid bra att spara pengar till nått ;) Man vet aldrig när man hittar nått man är sugen på. En ny sadel vore inte heller helt fel faktiskt. Meeen de får vänta, Rom byggdes inte på en dag heller ;)

Nej nu ska man kanske göra lite annat. Kolla in ngns blogg kanske? Har blivit dålig på att blogga på sistonde och läsa andras. Men man har ju lite fullt upp när man jobbar och sen hem, käka, åka till stallet, mocka, ta in kräka, hem, duscha och sova igen ;) Men jag tycker om det. Jag gillar mitt liv när de är fullt upp! Och snart hämtar vi nog hem en liten kille! Whiii! Napping kommer nog bli glad, Kettman också :) Ska bli kul att se grabben i verklighet och sen att få sätta igång med inkörning och allt. Skojj! :)

Hmm de där vart ju lite mer än vad jag hade tänkt skriva men är man på bra humör så är man :)

På återseende!

Dagarna går och går!

Och jag hinner inte med! Haha. Har fullt upp varenda dag. Är de inte de ena så är de andra.
Julen har också varit framme med bra sällskap och bra mat! :)

Julafton va här hemma, familjen med farmor o farfar vart de :) Bra julklappar dessutom ;) haha.
Juldan va i Håsjö som tradition även där släkt och god mat.
Annandan, va väl inte så tok speciell, ganska skönt att inte göra allt för mkt faktiskt :)

Har ändå lite fullt upp med pållen, mattes go knul! :)
Dock börjar jag bli riktigt less på allt gnat och tjat om att "är de verkligen en smart idé" "en häst varför?" Skit i de ni! Jag kommer en vacker dag att smälla och då blir de synd om den jäveln som säger nått dumt om att jag har skaffat Napping, den kommer få precis allt! So watch out! Ha ;)

Va iväg och jobbade idag, tydligen har dom som skulle ha byggstäd dubbelbokat haha. Så jag fick åka tillbaka och göra ingenting och ha full lön för dagen! Ha den ni! ;)

Nej nu ska jag ta o göra lite annat. Kanske fortsätta lappa ihop Nappings täcke?

På återseende!

Fyllekört med gassvetsen!

Eller va? Nääe dåligt med fantasi så jag tog de första jag hörde här hemma.

Har idag jobbat lite, först skurat på ett ställe. Gick faktiskt bättre än förväntat! Ha den ni!
Sen så åkte bajspatrullen ut.. De hade kommit tillbaka från avloppet, avloppsvatten i hela badrummet! Fyy och blä men ingen skit ha den ni! Med andningsmask, storbrakkastövlan, regnbyxor och röda snygga handskar som går upp till armbågarna satte vi igång och bra vart de! :) Rent, luktade  bra och allt. Tanten vart nöjd och bjöd på kaffe och kaka.
Drog sen iväg och shoppade, okej jag handlade inget. Mer än en burgare på Maxi ;)
Hem sen, bytte om och gick över till stallet i 21minus! Brrr. Men fort gick de att mocka och Napping va en social kuse (som vanligt) :)

Nej ska väl kanske va lite social här hemma nu när man har fått besök!

På återseende! och GOOOOD JUL!!!!

Värmen är på ingång!

Jaa alltså inte plusgrade aktigt varmt men varmare än vad de har varit iaf :P Runt åtta minus har de varit hela dan :)

Annars så har de varit en ganska lugn helg tillsammans med Lillan. Har spelat kort umgåtts med folk, stökat med pållen som för övrigt ser helt bra ut :) Bara liiite svullen så imorgon kanske vi ger oss ut på en tur :)

Igår kom en kompis från stan förbi :) Kom och drack kaffe mitt i natten haha. Sen åter tillbaka till skit staden ;)

Sitter nu hos Lillan och väntar på att hon ska duscha klart för sen drar vi till Vallsjön och grattar Ellen :)

På återseende!

Kylan är här!

Jajjemen över tjugo grader kallt, solen skiner och de är allmänt vackert ute. Dock sitter Bettan mest inne, eldar här och eldar där haha.
Okej jag har ju faktiskt varit ute också, släppte ut pållen och donken imorse, Napping är för den delen på bättringsvägen! Han är så glad och busig igen! *skönt* Så de blir till att fortsätta att speeda han tills de är helt borta. Sen har jag även mockade, hämtade hö och stökade på men annars har de mest blivit att elda. Lite jobbigt när de blir såna här köldknäppar för de blir så kallt i husen så jag har tagit hand om våran panna och lille Albin. Och vi kom överrens efter ett tag, en hutt eller två fick jag bjuda på men sen va de full fräs i honom också ;) Tro inte att jag är tokigare än vanligt för pannan heter faktiskt Albin! :)

Imorgon blir de ngr timmars jobb o lite julhandel i staden. Ska iväg på ett hemma städ hos ett äldre par och då menar jag ett äldre! Han över nittio hon nått år under. haha. Hoppas dom har gott fika att bjuu på :P Så de blir ett par trevliga timmars jobb imorgon de. :) Hoppas de har blivit liite varmare tills dess. Så jobbigt att bära saker in och ut när de är kallt plus att de blåser ju alltid i Östersund... Brrrrr.

Hmm. Undra om man ska ut med kameran? De är en vacker himmel, ljus ljus rosa, lite vit och ljuuuus blå :) mkt vackert.

Eller ska man sitta här inne i värmen och ha de skönt? Braaa fråga!

På återseende!

Uppdatering!

Jajjemen va ju som ett tag sen sist, igen. Jag vet, jag har som nästan aldrig tid till att sitta vid datorn nu för tiden. Ok, jag satt vid den igår en sväng men då testade jag ett av mina nya spel :P

Har idag varit och hämtat ut mitt ägarbevis på Nappi :) Vart till Ammer och kollat in när Tina red Mirre grabben, gick riktigt bra tycker jag för att va första gången i ridhus så nästa gång går de nog mkt bättre, mer framåtbjudning blir de nog då :)
Sen så har man kollat in grabben.. Han är halt. Suck. Förhoppningsvis är de bara en sträckning. Han är som så varm vid ballarna och bak under hovskägget. Så förhoppningsvis är de bara en sträckning! Håll tummarna! Jag som hade planerat in att jag skulle rida en massa den här veckan nu när jag ändå är lite ledig men icke sa nicke. Ska iväg till Tina sen ikväll och kolla om vi hittar igen grejen man kollar om dom har fått en hovböld, så sen är de bara att kolla in grabben ikväll då om vi hittar den. Jag hoppas på en sträckning jag hoppas hoppas hoppas.

Nej nu ska jag ta och kolla runt lite istället. Hejsvejs!

Östersund by night.

Jaa eller natt och natt kväll kanske man ska säga :P

Kom ut imorse till hästarna och där står en häst och en åsna och ser toook lyckliga ut! Nappi hade tagit av dörren till sin box och så då kom dom ju ilag och tyckte att dom hade gjort de tooook bra. Suck. Tur man har en pappa som ställer upp i alla väder och fixade ihop stallet som de va innan haha. ;)

På jobbet idag har de varit lite segt, har känt mig seg hela dan.. Menmen. Får göra de jag inte hann idag imorgon plus en massa mer. Har även hunnit köpt en julklapp idag! Sen är resten kvar. ;) Eller jaa, till mamma tror jag de är de enda. Ha den ni! ;)

Nej tv och va social kanske?

På återseende!

Mitt i veckan inlägg.

Har för dålig fantasi för att komma på en rolig rubrik men ett blogginlägg blir de iaf.

Har för mkt att göra om dagarna så jag hinner inte riktigt med bloggen.. Jobba, ta hand om grabben, äta, sova de är ungefär så mina dagar ser ut ;)

Var för övrigt ut på en tredje ridtur igår på grabben! :) De gick riktigt bra, han va lite het som vanligt i början dock spände han inte ut magen lika mkt den här gången som dom två andra. Så de va iaf positivt. Han hade inga problem med att va ute i mörkret i pannlampans sken så länge han hade koll på Ameijas rumpa haha. Försvann den va de lite jobbigare. Dock tycker han fortfarande inte om att kliva i geggan som man måste göra efter stigen, får träna mer på de. Så där va vi ovänner precis som första gången vi va ut haha. Men denna gång försökte han inte gapa bettet ur munnen, ännu en positiv sak :) Och han börjar fatta skänklar! Yeeees! Så de går framåt i ridningen, han litar mer och mer på matte så snart så kommer de nog bli riktigt bra. Måste nog köpa ett nytt bett åt han dock, de han har är för tjockt... Är lika bra att rida utan mer eller mindre än med de. De funkar lika bra ungefär.

Är ledig idag, ska följa med Madde in på Atg kliniken mitt på dan, de är väl vad som är planerat än så länge.

Har inte laddat batteriet i kameran än. Ska göra de vilken dag som helst ;) Så ni får se han.

Neeej nu blire att göra annat, slå in julklappar kanske? Får se får se. Eller kanske testa de nya spelet Fia lurade på mig? ;)

På återseende!

Åter tillbaka.

Har som inte haft tid att skriva ngt blogginlägg på väääldigt länge. Har haft fullt upp sen i lördags. Drog iväg till Munkfors tillsammans med Madde och hämtade hem Napping 2! :) Min nya älskling :) Resan dit gick tok bra. Även turen hem, grabben stod still hela vägen hem också.
Han har även flyttat in på Mon tillsammans med Ameija och Kettman. Allt verkar gå finfint.

I tisdags så va hovis förbi och fixade hovarna på grabben, han va lite orolig över att va helt själv så då tog vi in åsnan och allt vart lugnt och fint. Sen gick de bra. Min hovis hörde även att de va ngt fel med tuggandet hos grabben och öppnade upp gapet och då insåg vi att de va nog dags att raspa lite tänder.. En va toook vass, inte konstigt att han skär maten istället för att mala. Sen har han även hingsttänderna kvar. Why? De undrar då jag. Menmen. Huggtänder är vad dom är. Får se om man kanske ska dra ut dom också.

Igår tog jag första ridturen med grabben sen vi kom hem :) Allt gick mkt bättre än vad jag hade förväntat mig. Han kommer aldrig bli en bra hopphäst dock ;) haha. Han försökte hoppa över världens minsta dike och jaa de va inte så bra gjort haha. Han va lite het och ville iväg från början men sen när vi va på g hem va han tjöööött. haha. Så nu har man lite ont i rumpan haha. Men de är de lätt värt :D för grabben är bara för bäst. Lite jobb, eller jaa ganska mkt men va faan. Man ska ju ha ngt att göra, lära in skänklar och bygga mer muskler är väl de första vi ska försöka oss på.

Han tycker även att matte är en bra människa, han tyr sig till en på en enda gång. Han är underbar.

Sen är jag trött på allt gnäll om att jag har skaffat häst! Faan ta hand om era egna liv. Jag har råd att ha honom, han är billigare att ha försäkrad än vad syrrans hund är även billigare än vad min bil är att ha försäkrad och den är branog mkt dåligare försäkring!
Han behöver inte en massa olika kraftfoders sorters som vissa må ha. Så han är en billig häst. Visst fine, han behöver också täcken, borstar och andra grejer. Men räkna på vad de kostar att köra kross, ngn som har jämnfört? Jag skulle tro att de blir nog samma kostnad till slut.
Jag förstör mitt liv har jag även hört men de kan jag inte hålla med om. De finns nu en riktigt bra anledning till att kliva upp tidigt på morgonen, han måste ut och vem är inte sötast i världen på morgonen, står där och blinkar och vill mysa en stund med matte innan han kommer på att han är hungrig och vill ut och äta.
Han trivs med att komma ut och bli riden och de gör ju jag med. Ett otroligt skönt sätt att komma ut i friska luften och få träning samtidigt!
Nappis gör mig lycklig, Nappis gör mig hel! Så back off och låt mig leva mitt liv! Jag älskar de här. Visst fine jag kan inte flytta runt som jag har kunnat tidigare. Men va faan, jag älskar min hembygd, jag trivs där nu. Jag har ett jobb, en inkomst, så varför inte lägga pengarna på en häst som gör att jag mår bra?
Varför köpa en hund som jag inte har ngn användning av eller en cross jag antagligen inte kommer att använda så mkt? Eller varför inte en skoter jag bara kan använda halva året? När jag kan ha Napping som älskar matte jämt och ständigt? Hur elak jag än kommer att va på honom kommer jag alltid att älska honom och han mig. Han tycker inte om att matte blir irriterad på honom utan vill alltid göra så matte är glad. Och gladare häst får man leta efter, han ser alltid lycklig och glad ut när man kommer till honom. Han kommer fram i hagen och vill hänga med. Och är de så att han inte fattar från början att man ska ta in honom mitt på dan för att rida då är de bara att gå ner en bit i hagen så kommer han och vill va social, kommer springandes fram till en och stannar och undrar vad matte vill nu.
Sen har jag tok bra hjälp från både Madde och Tina. Så de kan inte bli bättre än vad de är nu.

Så låt mig  va lycklig i min egna lilla bubbla. Låt mig få må riktigt bra, jag har inte gjort de på tok länge. Jag va lycklig innan mormor gick bort, sen har jag väl varit glad bitvis de har jag. Men inte lycklig som jag är nu. Jag är hästägare och de är de bästa som har hänt på lääänge. Så kom inte och försök förstöra för mig. Bry er i era liv. Jag har råd, jag mår bra. Så försök bry er om er egna ekonomi och era egna intressen och låt mig va!

Nej gå och duscha och sova? Ska ju som upp halv fem imorgon. Har lite sovmorgon eftersom jag sover i stan, jag har Madde som tar in grabben ikväll och tar ut han imorgon så jag har en bra stallvärd. Så fundera inte över de heller. Allt är fixat.

Hejsvejs!

RSS 2.0